Novosti


Posljednje novosti vezane za naše poslovanje

ORBICO BEAUTY BH OSVOJIO PRESTIŽNI BISNODE CERTIFIKAT SREBRENE BONITETNE IZVRSNOSTI


Koristimo ovu priliku da sa vama podijelimo lijepu vijest o još jednom u nizu dobivenih certifikata! Analitička kuća Bisnode, strateški evropski partner američke bonitetne kuće Dun & Bradstreet, u okviru međunarodnog projekta provodi finansijske analize kompanija, koje uključuju i višegodišnju tradiciju dodjele certifikata bonitetne izvrsnosti u 19 evropskih država, među njima i u Bosni i Hercegovini.

Ocjena bonitetne izvrsnosti predstavlja natprosječnu bonitetnu vrijednost poslovnih subjekata. Temelji se na računovodstvenim izvještajima kompanija za zadnju poslovnu godinu i potvrda je sigurnosti poslovanja za narednih 12 mjeseci. Ove je godine Bisnode prvi put odabrao srebrne bonitetno izvrsne kompanije, koje ispunjavaju kriterije bonitetne izvrsnosti jednog od bonitetnih razreda najmanje tri godine zaredom. Ove se godine certifikat AAA srebrne bonitetne izvrsnosti dobio je i ORBICO BEAUTY d.o.o. Sarajevo.

Srebrna bonitetna izvrsnost ocjena je kojom Bisnode na temelju različitih kriterija ocjenjuje bonitet kompanija tokom dužeg vremenskog perioda – osim toga, sastavni dio procjene čine ocjena solventnosti, kreditne sposobnosti, zaduženosti, profitabilnosti, kao i razni drugi kriteriji rizika poslovanja s kompanijom. Kompanija sa srebrnom bonitetnom izvrsnošću predstavlja najpouzdaniji, najvjerodostojniji i najmanje rizičan privredni subjekt za saradnju sa svim poslovnim partnerima, bilo da je riječ o kupcima, dobavljačima, bankama ili osiguravajućim kućama.

Bitno je napomenuti da je ove godine analiza rađena prema strogim kriterijima gdje su od 150.000 registrovanih subjekata samo 4.100 bonitetno izvrsne kompanije od čega 98 srebrenih koje 3 godine zaredom drže visok nivo poslovanja. Iako vjerujemo da su turbulentna vremena iza nas, važno je zadržati visok nivo poslovne korektnosti te svojim poslovnim partnerima, kupcima i široj javnosti garantovati da tome težite i ubuduće.

JESTE LI ZNALI SA KOLIKO RAZLIČITIH BRENDOVA TRENUTNO RADIMO?


Saznajte više informacija o poznatim brendovima koje distribuiramo.

Više informacija