Novosti


Posljednje novosti vezane za naše poslovanje

ORBICO BEAUTY dobitnik certifikata “Izvrsnost u različitosti” / “Excelling in Diversity”


Projekat certificiranja pravnih lica “Excelence in Diversity” - “Izvrsnost u različitosti”, smo započeli u 2020. godini i jedna smo od 5 prvih kompanija u BiH koja je dobila ovaj certifikat na osnovu svih standarda po kojima poslujemo.

Pet bosanskohercegovačkih kompanija i institucija - Klika, Unija, Orbico Beauty, McCann i Univerzitet SSST - prve su kompanije koje su dobili certifikat ‘Excelling in Diversity’ ili ‘Izvrsnost u različitosti’, čime je potvrđeno da pružaju jednake prilike i uvjete za rad svim skupinama društva bez obzira na njihove individualne karakteristike i socijalni status.

Ovaj značajni certifikat dodjeljuje se BH kompanijama i institucijama koje pri zapošljavanju ravnopravno tretiraju sve zaposlenike i kandidate za upražnjena radna mjesta, bez obzira na spol, seksualnu orijentaciju, etničku pripadnost, invaliditet i sve ostalo što osobe svrstava u marginaliziranu grupu stanovništva.

Prvi korak u procesu certificiranja je prolazak opsežnog pregleda dokumentacije, akata, pravilnika, standarda po kojima kompanija posluje kako bi kompanija mogla postati kandidat za dobijabje certifikata.

Radom sa D&l koalicijom, kao nosiocem projekta, nakon detaljne analize stanja, intervjua s menadžmentom, odjelom ljudskih resursa i uposlenim osobama u kompaniji, podaci se analiziraju i producira se izvještaj koji sadrži detaljne preporuke koje kompanija ili institucija treba ispuniti da bi uspješno implementirala ove politike i prakse. Ukoliko kompanija već zadovoljava zadate uslove, stiče pravo na dobijanje certifikata.

Ponosni smo na činjenicu da zaista živimo “Izvrsnost u različitosti” koja pokazuje kakav je naš odnos prema zaposlenicima, klijentima, partnerima, saradnicima, u pogledu ravnopravnosti bez obzira na njihov spol, seksualnu orjentaciju, invaliditet ili etničku pripadnost.

JESTE LI ZNALI SA KOLIKO RAZLIČITIH BRENDOVA TRENUTNO RADIMO?


Saznajte više informacija o poznatim brendovima koje distribuiramo.

Više informacija